Om oss

Ad Allmekano tillverkar filter och silprodukter som används för oljefiltrering och filtrering av vatten inom flera olika områden. Alla produkter vi tillverkar är kundanpassade och utvecklade av oss i samarbete med dig som kund.

Våra kunder finns inom en mängd olika branscher som alla har behov av filter för sina produkter. Det kan röra sig t ex om filter till traktorer, lastbilar, truckar och skogsmaskiner.

Veckad metallduk är vår specialitet

Vi är specialiserade på att tillverka filterprodukter i veckad metallduk. Metallduken är som en helt vanlig duk vävd av metalltrådar. Den finns i mängder av material där rostfritt och syrafast är de vanligast förekommande. Genom att maskinellt vecka duken och montera den i ett filter blir ytan som kan filtrera oljan och vattnet genom filterhuset upp till 3 gånger större än motsvarande plant filter.

Inget uppdrag är för stort eller för litet för oss

Styrkan ligger i vår flexibilitet, som gör att vi kan hantera både stora och små volymer. Och det innebär volym såväl i antalet produkter som produkternas storlek. Uppdragen kräver precision både i utförande och leverans.

Vi arbetar i olika material – bland annat kolstål, rostfritt, mässing. Vi kan också ta fram egna specialverktyg vid behov.

Från idé till färdig produkt

Vi strävar efter nära samarbete mellan oss och dig som kund. Redan från starten av ett projekt, sätter vi produkten i fokus och tillsammans utformar vi en produkt som motsvarar den idé och de förväntningar som du har. Tillsammans med vår produktion säkerställer vi att produkten håller de krav som ställs på den utifrån prestanda och livslängd.

Kvalité, bra leveranstider och hög flexibilitet – det är Ad Allmekano. Vårt företag har funnits sedan 1965. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.